WhatsApp-Image-2021-08-31-at-17.07.45

Biskvit

Lisätietoa

ūüźĺ S√§k√§korkeus 53 cm

ūüźĺ Paino 15kg

ūüźĺ Ik√§ 1,5 vuotta (syntynyt ~3/2020)

ūüźĺ Perusterve

ūüźĺ Leikattu, madotettu, sirutettu, rokotettu

ūüźĺ Sijainti: Hoitokoti Ven√§j√§ll√§

Biskvit syntyi kodittomana ja mahdollisesti koki jo heti pentuajoista väkivaltaa ihmisten puolelta. 8-kuukautisena hän pelästyi ilotulitteita ja jäi auton alle juostessaan pakoon. Onnettomuuden seurauksena hänen etujalkansa murtui. Hänet otettiin hoitoon Pietariin, jossa hänen etujalkansa hoidettiin.

Biskvit on luonteeltaan todella leikkiv√§, iloinen, itsep√§inen, tykk√§√§ juosta sis√§ll√§kin, kun innostuu leikkim√§√§n. On tottelevainen ja fiksu, hiukan pelokas viel√§, mutta itsevarma. Tulee hyvin toimeen oman “lauman” ihmisten kanssa riippumatta onko aikuinen tai lapsi. Vieraita ihmisi√§ arastelee viel√§.

Biskvit on välillä pureskellut huonekaluja, kuten tuolin jalkoja, jos seuraksi ei ole jätetty esimerkiksi puruleluja. Jäädessään yksin käyttäytyy rauhallisesti, mutta saattaa vinkua ja haukkua.

Saattaa pyrkiä tappelemaan muiden uroskoirien kanssa näyttääkseen kuka on pomo laumassa, mutta tätä lukuunottamatta tulee toimeen hienosti kaikkien koirien kanssa. Tykkää leikkiä muiden koirien kanssa ja varsinkin pentujen kanssa. Jos näkee koiran kadulla, pyrkii tekemään tuttavuutta tämän kanssa, mutta omistajan käskystä rauhoittuu. Suhtautuu ihmisiin melko varoen, mutta on selvästi kiinnostunut ihmisistä ulkona.

Suhtautuminen kissoihin ei ole tiedossa, ulkona ainakin alkaa haukkua ja pyrkii luokse, kun näkee kissan.

Biskvitille sopisi nuori omistaja ja mielell√§√§n niin, ett√§ taloudessa olisi jo yksi koira, jotta Biskvit oppisi luottamaan ihmisiin nopeammin ja sill√§ olisi leikkiseuraa. Sopii my√∂s lapsiperheeseen, mutta lasten tulisi osata olla aluksi rauhallisia ja varovaisia Biskvitin kanssa, jotta t√§m√§ ei pelk√§isi. Sopeutumisen j√§lkeen Biskvitista tulee varmasti lasten paras yst√§v√§, sill√§ h√§n tykk√§√§ leikki√§ ihmisten kanssa. 

Biskvit tykk√§√§ vied√§ mukanaan lenkeille luun, tai jonkun muun herkun ja kantaa sit√§. Ulkona h√§n sylkee ne pois ja joko unohtaa kokonaan tai yritt√§√§ kuopata ne maahan. Koska Biskvit on pelokas koira, varsinkin alkuaikoina on t√§rke√§√§, ettei tehd√§ √§kkin√§isi√§ liikkeit√§ h√§nen seurassaan. 

Biskvitille on tehty leikkaus, kun hänen tassunsa murtui ja samassa oli tehty kokonaisvaltainen terveystutkimus. Nyt tassu on suora ja terve.

On k√§ytt√§ytynyt autossa rauhallisesti, tykk√§√§ katsella ulos ikkunasta. Pelk√§√§ hieman menemist√§ autoon, mutta autossa ollessaan on ollut rauhallinen. 

Hoitokodissa hän ulkoilee kolmesti päivässä yhteensä 1-1,5h. Kävelee hyvin hihnassa.

Turkin harjausta suositellaan tehtäväksi usein ja trimmauksessa käyntiä tarpeen mukaan. On ollut ennenkin käynyt trimmauksessa ja käyttäytyi siinä hienosti, mutta pelkää vielä fööniä. Hoitokodissa syö kuivamuonaa kahdesti päivässä.

Biskvitissä saattaa olla labradorinnoutajaa ja Shar Peita. Hän on kuin pienikokoinen labradorinnoutaja.

Kiinnostuitko minusta? Täytä alla oleva adoptiohakemus.