Image-4

Jarvi

Lisätietoa

ūüźĺ S√§k√§korkeus 56cm

ūüźĺ Paino 18,5kg

ūüźĺ Noin 2-vuotias (syntynyt ~5/2020)

ūüźĺ Sirutettu, madotettu, rokotettu, leikattu

ūüźĺ Perusterve

ūüźĺ Turkinhoito: Turkki ei vaadi erityist√§ hoitoa, riitt√§√§ ett√§ pesee ja harjaa s√§√§nn√∂llisesti

ūüźĺ Sijainti: Hoitokoti Ven√§j√§ll√§

Jarvi on elämäniloinen koira, tykkää lapsista ja koiranpennuista, eikä koskaan osoita aggressiota. Saattaa olla hieman varautunut miesten ja isojen koirien seurassa, varsinkin jos nämäkin ovat jännittyneitä, mutta muuten tulee toimeen kaikkien kanssa.

Ulkoilee kolmesti päivässä, aamulla puolisen tuntia, päivällä 1-1,5 tuntia ja tunnin vielä illalla. Sisäsiisti, alkuaikoina yritti merkata paikkoja uudessa ympäristössä, mutta tämä ongelma korjattiin heti. Siksi alkupäivinä pitää pitää vähän silmällä, ettei yritä merkkailla uudessa paikassa ja käskyttää heti kun nostaa jalan.

Hihnakäyttäytymisessä on parannettavaa, vetää kovaa pitkässä hihnassa kun ei ymmärrä, että on siinä kiinni. Lyhyen hihnan kanssa turhautuu kun ei ymmärrä, miksei pääse juoksemaan eteenpäin vapaasti. Koirankouluttaja työstää tätä ongelmaa tällä hetkellä. Jarvi ei tykkää olla yksin kotona, joten olisi suotavaa, että uudessa kodissa olisi aina joku paikalla tai ainakin hyvin usein. Jäädessään yksin kotiin ei tee tuhoa. Kerran alkuaikoina jyrsi kaukosäätimen pilalle, mutta enää ei ole toistunut vastaavaa. Kun joku lähtee pois kotoa, saattaa ulista muutaman minuutin ajan, mutta rauhoittuu sitten, kun kerää tämän ihmisen tavaroita itselleen ja menee sohvalle makaamaan niiden kanssa. On jäänyt tähän mennessä yksin kotiin maksimissaan 4 tunniksi, eikä ole tehnyt tuhoa sinä aikana.

Muiden eläinten ja ihmisten kanssa on erittäin lempeä ja kiltti, kommunikaatiossa ei siis ole mitään ongelmia.

Autossa käyttäytyy hyvin, saattaa olla hieman levoton ja pitää ääntä, mutta kun laittaa hänet kiinni johonkin, on ihan rauhallinen.

Kun kukaan ei ole kotona, olisi hyvä, että hänen liikkumisympäristöä rajoitetaan esimerkiksi käytävään tai keittiöön, jotta hänelle ei jää liikaa tilaa riehumiselle. Jarvi rakastaa aktivointi- ja pehmoleluja, kumileluista tai palloista ei niinkään välitä.

Hänelle sopii kaikenlaiset pehmeät lelut ja rätit, joita voisi pureskella silloin kun alkaa ahdistaa. Aktivointilelut, joista saa ruokaa, auttavat myös levottomuuden ja ahdistuksen poistossa ja hän mielellään viettää aikaa niiden parissa. Sellaisia saa tehtyä myös itse esim. vessapaperirullasta.

Ideaalitilanteessa Jarvi tarvitsee omistajan/perheen, joka asuu omakotitalossa, jossa on oma piha, jotta hän voisi ulkoilla ilman hihnaakin. Jarvi saattaa yrittää myös karata, mutta lähinnä siksi, että on kiinnostunut kaikesta ympärillään olevasta ja hänellä on jonkin verran metsästysviettiä. Tämän takia saattaa olla ettei hän heti kuule/huomaa, kun omistaja kutsuu luokseen.

Syö Royal Canin Club-ruokaa 120 g päivässä. Jos päivällä on harjoitus kouluttajan kanssa, ruokaa annetaan aamulla vain 5 g verran, jotta motivoituisi paremmin ruoan avulla koulutuksessa. Jarvilla on taipumus lihomiseen, joten sitä olisi hyvä seurata. Jarvilla on eroahdistusta, mutta sitä voi lieventää pureskeltavilla herkuilla (esim. korva).

Jarvin suurin ongelma on kiihtyminen eli mitä enemmän hän liikkuu ja riehuu, sitä enemmän hän kiihtyy siitä. Joten aktiivisen ulkoilun päätteeksi olisi hyvä pitää joku rauhoittava kävelyhetki tai pieni keskittymisharjoittelu, jotta hän rauhoittuisi eikä jatkaisi riehumista kotona. Jarvin ollessa näin energinen ja levoton, olisi tämä hyvä ottaa huomioon varsinkin alkuaikoina.

Kun Jarvilla on eroahdistus päällä, on tärkeää, että sitä poistetaan rakentavalla tavalla eli fyysistä rasitusta, aivotyöskentelyä vaativia leikkejä, pitkiä lenkkejä tai muuta ajanviettoa omistajan kanssa. Hän ei ole niitä koiria, jotka vain makaavat sohvalla ulkoilujen välissä. Jarvi on oma-aloitteinen, tykkää läheisyydestä ja ulkoilusta sekä erilaisista aktiviteeteista. Jos hän ei saa tarpeeksi ulkoilua ja purettua energiaansa, hän voi alkaa esimerkiksi tuhota huonekaluja.

Hän tykkää aktivointi/ruokaleluista, esimerkiksi Kong Extreme (kokona 30 kg painaville koirille). Siihen voi laittaa esimerkiksi pakastimesta herkkuja. Varsinkin alkuaikoina olisi hyvä, että uudessa kodissa olisi tällainen lelu, jotta hän saisi ajatukset muualle.

Kiinnostuitko minusta? Täytä alla oleva adoptiohakemus.