Adoptio

Antaisinko kodin rescue koiralle?

Ennen tämän tärkeän ja sitoutumista vaativan päätöksen tekemistä on hyvä muistaa, että koira merkitsee jopa 10-15 vuoden sitoutumista. Nämä koirat ovat jo joutuneet kokemaan hylätyksi tulon, joten mietithän erityisen tarkasti, miten koira sopii elämääsi vielä monen vuoden kuluttua ja erilaisissa elämäntilanteissa. Haluamme ehdottomasti jokaisen koiran saavan loppuelämän kodin ensimmäisestä kodistaan. Siksi koiran hankinta vaatii huolellista harkintaa ja perusteellista asioihin perehtymistä. Kun pohjatyön tekee huolella, koirasta saa uskollisen ystävän pitkäksi aikaa ja se tuo iloa omistajalleen vuosiksi.

Ennen koiran hankintaa, miettikää huolellisesti seuraavia asioita:

Adoptioprosessi

Adoptioprosessi alkaa adoptiohakemuksen täyttämisestä, jonka jälkeen koiravaraajamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostilla taikka puhelimitse.

HUOM!
VIESTIT SAATTAVAT JOSKUS PÄÄTYÄ ROSKAPOSTIKANSIOON, JOTEN SE ON HYVÄ MYÖS TARKISTAA.

Yhteydenoton jälkeen seuraa puhelinhaastattelu. Koiravaraaja sopii kotiehdokkaan kanssa haastatteluajan. Haastattelu tapahtuu puhelimitse ja haastatteluita voidaan käydä useamman kerran tilanteesta riippuen.

Haastattelussa kysytään tarkentavia kysymyksiä kotiehdokkaalta sekä vastataan myös kotiehdokkaan kysymyksiin. Haastattelun tarkoituksena on kartoittaa adoptoijan valmiudet ja yhteensopivuus juuri kyseisen koiran kanssa, keskustella mahdollisista riskeistä, ongelmatilanteista sekä kustannuksista, mitä adoptiosta saattaa seurata.
Puhelinhaastattelun jälkeen jatkosta sovitaan erikseen koiravaraajan kanssa.

Joskus voi yhdellä koiralla olla useampikin kotiselvitysprosessi meneillään samaan aikaan. Kotiehdokkaan on hyvä olla varautunut siihen, että yhdistys voi todeta, ettei koira ole sopiva juuri tähän perheeseen. Jos näin käy niin pyrimme tarjoamaan tilalle toista perheeseen mahdollisesti sopivaa koiraa.

Myönteisen adoptiopäätöksen saatuasi siirrytään seuraavaan vaiheeseen eli koiran varaamiseen.

Saat maksu- ja tilitiedot sekä muita käytännön ohjeita koiran kotiintuloa varten koiravaraajaltasi.

Olemme kodin tukena koko adoptioprosessin ajan ja sen jälkeen. Toivomme, että saamme koti  kuulumisia tasaisin aika välein, sillä välitämme kaikista yksilöistä tasavertaisesti. Meihin voi ottaa yhteyttä matalan kynnyksen periaatteella.

Adoptio kustannukset

Noudatamme kaupallisen tuonnin vaatimuksia ja koirat kirjataan TRACES- järjestelmään. Tämä mahdollistaa koirien liikkumisen jäljittämisen EU:n alueella. Rajatarkastusasemalla koirille tehdään eläinlääkinnällinen rajatarkastus. 

Koirasta maksettavalla kulukorvauksella katetaan pääasiassa maahantuontiin liittyviä kuluja.

Koiran kulukorvaus on  645€ joka koostuu:

Koiran mukana tulee:

Ennen matkaan lähtöä kohti Suomea koirat pestään, harjataan, leikataan kynnet sekä putsataan korvat.

Lomakkeet

Täytä adoptiohakemus tästä

Tutustu tästä luovutussopimukseen