IMG-20240318-WA0001

Dik

Lisätietoa

🐾 Nykyinen säkäkorkeus: 55-60 cm

🐾 Nykyinen paino: 26 kg

🐾 Arvioitu syntymäaika: helmikuu 2021

🐾 Kastroitu, sirutettu, rokotettu ja madotettu

🐾 Turkinhoito: Pesu ja harjaus

🐾 Sijainti: Tarha Venäjällä

🐾 Terveys: Vatsaontelon ultraääni kerran vuodessa, pernan tarkistus. Eläinlääkäri sanoi, ettei ole mitään huolta, elin voi suurentua tai pienentyä. Ruokailun jälkeen ei saa liikkua aktiivisesti jonkin aikaa. Ei tarvitse ottaa lääkkeitä.

Dik on upea kaikilla tavoilla: kiltti, rakastaa ihmisiä, sosiaalinen, tulee hyvin toimeen lasten kanssa, uskollinen, rauhallinen, tasapainoinen, ei ole tiellä, mutta tulee mielellään paijatuksi. Ei ole tungetteleva. Kotona lepää rauhassa omalla paikallaan. Tervehtii omistajaa kuin ei olisi nähnyt tätä vuoteen. Dik ei sotke mitään talossa, jos jää yksin, se menee paikalleen makaamaan. Dik ei reagoi ovikelloon eikä imuriin. Se on jäänyt yksin nykyisessä perheessä 4 tunniksi ja oli ollut vastassa samassa paikassa kuin mihin oli jäänytkin. Hänelle tulee asunnossa ahdasta eli Dik tarvitsee paljon tilaa jotta voisi purkaa energiaa. Ulkona on suositeltavaa pitää joko 10 metrin talutushihnan kanssa tai päästää se irti juoksemaan. Ennen ulostamista Dikin täytyy päästä juoksemaan. Se rakastaa haistella kaikkea, saattaa nostaa jotain maasta eli täytyy olla tarkkana. Dik rakastaa leikkiä kepeillä, mutta ei oikein välitä leluista. Hän pitää vesialtaista ja isoista vesilammikoista ja on rauhallinen muiden kotikoirien kanssa, esimerkiksi jos vanha yorkshirenterrieri murisee sille, se väistyy heti. Dik leikki toisen pienen koiran kanssa koko päivän ilman ongelmaa. Dik on varovainen lasten kanssa, leikkii hyvin varovasti. Kävelyn jälkeen hän menee itse pesemään tassunsa kylpyhuoneeseen.

Kaikki tarpeet tehdään ulkona. Dik kestää 12 tuntia pidättelemättä, mutta ei välttämättä kauempaa.  Hoitokodissa ulkoili 2-3 kertaa päivässä. Dik kävelee hyvin hihnassa eikä vedä. Ainoa huomioitava asia on, että se saattaa purra hihnaa kävelyn aikana, joten hihna vaihdettiin ketjuun.

Dik osaa olla yksin kotona hyvin. Aluksi se saattaa olla hermostunut ja valittaa uudesta ympäristöstä. Siksi on parempi, ettei ole poissa pitkiä aikoja aluksi. On hyvä lähteä pois 5 – 15 minuutiksi ja palata heti takaisin, jotta Dik ymmärtää, ettei sitä ole hylätty.

Dik suhtautuu ystävällisesti muihin koiriin lenkillä. Se ei reagoi provosoiviin koiriin eikä itse provosoi, vaan leikkii vain, jos toiset haluavat leikkiä hänen kanssaan. Suhtautumisesta kissoihin kotona ei ole tietoa. Ulkona se saattaa joko ignoroida ne tai lähteä jahtaamaan.

Dik käyttäytyy autossa erinomaisesti.

Dik on aktiivinen ja nuori koira. Hän on tottunut pitkiin ja aktiivisiin metsälenkkeihin. Hän on kumppanikoira ja sopisi sellaiseen perheeseen, jossa näitä asioita pystytään tarjoamaan.

Aluksi hän vähän vinkui, kun hänet jätettiin yksin kotiin ensimmäisiä kertoja. Hän kerran pureskeli roskalapion ja kaatoi roskakorin, mutta siellä olikin herkullista sardiinintuoksua. Sen jälkeen ei ole ollut muita vaikeuksia.

Dik on kuin pieni irlanninsusikoira. Dik asui epävakaassa perheessä, jossa oli kolme lasta. He kohtelivat häntä pahoin, eivät ruokkineet häntä ja löivät häntä. Lapset otettiin lastenkotiin ja Dik päätyi tarhaan. Sitten hänet otti tarhan vapaaehtoinen kotiinsa. He asuivat yhdessä muutaman kuukauden, mutta vapaaehtoisen vaimolla alkoi allergia. Dik huolestui paljon siitä, että hänet palautettiin tarhaan. Hän ei syönyt mitään ja itki useita päiviä.

Dik syö kaksi kertaa päivässä kuivamuonaa pateella. Hän tykkää myös napostella kuivamuonaa lenkeillä.

Dik suhtautuu erilaisiin toimenpiteisiin erinomaisesti. Eläinlääkärissä hän käyttäytyy erittäin hyvin, ei pelkää. Hän pitää pesemisestä ja kylpemisestä.

Kiinnostuitko minusta? Täytä alla oleva adoptiohakemus.