IMG_20240302_155749_188

Kaapo

Lisätietoa

🐾 Säkäkorkeus 66 cm

🐾 Paino 32 kg

🐾 noin 2-vuotias

🐾 Sirutettu, madotettu, rokotettu, leikattu

🐾 Perusterve

🐾 Turkinhoito: pesu ja harjaus säännöllisesti

🐾 Sijainti: Hoitokoti Venäjällä

Kaapo on leikkisä, aktiivinen ja lempeä ja hakeutuu mielellään seuraan, jotta saisi rapsutuksia ja pusuja.

Ulkoilee kahdesti päivässä. Välillä saattaa tehdä asiansa sisälle, koska ei ole vielä täysin tottunut kotielämään. Vetää hihnaa ulkoillessaan, mutta rauhoittuu kun pääsee pois alkuinnostuksesta ja tottelee käskyä tulla viereen.

Jäädessään yksin kotiin, saattaa heitellä tavaroita ympäriinsä, mutta ei pilaa niitä. Tykkää varsinkin paperituotteista, joten kirjat ja muut kannattaa laittaa piiloon. Vähitellen halu levittää tavaroita ympäriinsä vähenee. Osaa avata portteja ja ovia. On taipumusta varastaa ruokaa. 

Kaapo rakastaa kaikkia ihmisiä, niin aikuisia kuin lapsia. Pyrkii myös aina tutustumaan muihin koiriin, vaikka nämä eivät osoittaisi itse kiinnostusta. Kiinnostuu myös kissoista, mutta jos nämä ärähtävät, ei enää yritä lähestyä. 

Käyttäytyy rauhallisesta myös auton kyydissä. Ei koe matkapahoinvointia.

Kaapon tulevan omistajan tulisi olla aktiivinen ja vahva. Kaapo on erittäin vahva ja häntä täytyy välillä pitää tiukasti kiinni hihnassa. Tulevan omistajan täytyy olla valmis kouluttamaan häntä mm. siihen, ettei vetäisi hihnassa. Kaapo oppii kyllä nopeasti. Jotta hän ei järjestelisi kotona tavaroita uuteen järjestykseen, hänen kanssaan täytyy ulkoilla paljon ja antaa hänelle erilaista virikettä kuten aktivointileluja sekä viedä koirapuistoon.

Kaapoa on helppo motivoida ruoan avulla. Turkki tulisi harjata karvanlähtökausina. On käynyt myös trimmaajalla ja sieti toimenpiteen, mutta yritti koko ajan paeta. Myös kynsien leikkaaminen ja tassujen pesu onnistuvat, mutta hänestä täytyy pitää tiukasti kiinni, koska muuten yrittää paeta. Ajan kanssa kaikki toimenpiteet käyvät varmasti helpoimmaksi, mutta vaatii totuttelua.

Tällä hetkellä ongelmakohtia ovat vetäminen hihnassa ja tavaroiden sekoittaminen. Tähän auttaa aktiivinen elämäntapa.

Kaapo näyttää ulkoisesti keskiaasiankoiralta: lempeä ja nallemainen. 

Kaapo oli hylätty kadulle, jossa muut kodittomat koirat ajoivat häntä takaa ja purivat. Lopulta hänet otettiin turvaan hoitokotiin. 

Syö kuivamuonaa kolmesti päivässä, sillä on todella hoikka.