WhatsApp-Image-2022-07-18-at-17.11.07

Luna

Lisätietoa

🐾 Säkäkorkeus 60 cm

🐾 Paino 30 kg

🐾 Noin 4-vuotias (syntynyt vuonna 2019)

🐾 Perusterve

🐾 Leikattu, sirutettu, madotettu, rokotettu

🐾 Turkinhoito: Säännöllinen harjaus

🐾 Sijainti: Hoitokoti Venäjällä

Luna oli pitkään pidetty erään hoitokodin talon pihassa narun päässä ulkona ja sitä kohdeltiin huonosti ja lopulta päästettiin vapaaksi sille tuntemattomalle alueelle. Mutta nykyinen hoitokoti onnistui paikantamaan Lunan ja etsii sille nyt uutta kotia.

Luna on erittäin kiltti, lempeä, sosiaalinen ja ystävällinen koira, jolla on ongelmaton luonne. Hän on ihmisorientoitunut, eikä osoita minkäänlaista aggressiota. Tulee toimeen kaikkien kanssa, on asunut sovussa kaikenkokoisten- ja rotuisten koirien kanssa sekä on tullut toimeen kissan kanssa.
Ei tuhoa tavaroita eikä hauku kun jää yksin kotiin. Kotona tykkää katsella ulos ikkunasta ja makoilla sohvalla.

Luna on sisäsiisti, tällä hetkellä asuu omakotitalossa ja ulkoilee pihassa, kun asui kerrostaloasunnossa ulkoili vähintään kahdesti päivässä 40 minuutin ajan.
Vetää hieman hihnassa, mutta oppii nopeasti ja osaa kuunnella, ulkona ei koskaan hakeudu riitoihin muiden koirien kanssa, suhtautuu hyvin myös pyöräilijöihin ja lapsiin. Rakastaa juosta ja uida, kesäisin tykkää kaivaa kuoppia pihassa jotta voisi piiloutua kuumuudelta

Koska Luna on iso koira, ihanteellisin koti olisi omakotitalossa. Luna on tunteellinen koira joka tykkää myös läheisyydestä, tämä on hyvä huomioida ottaen huomioon hänen kokonsa. Autossa käyttäytyy hyvin. Luna ei tykkää näytteiden otosta eläinlääkärissä eikä pidä jos hänet laitetaan häkkiin, alkaa haukkua. Mutta ei koskaan osoita aggressiota.

Lunalle annetaan Propalin-valmistetta/siiirappia, sillä steriloinnin jälkeen sille on muodostunut virtsankarkailua. Tämä ei vaikuta terveyteen ja valmiste on poistanut tämän ongelman täysin. Stressaavissa tilanteissa sitä annetaan kahdesti päivässä, mutta muuten kerran muutamassa päivässä. Siirapin sijaan voi myös käyttää laastaria joka laitetaan korvaan. Hoitokodissa syö kuivamuonaa.
Eläinlääkäreiden mielestä Lunassa on saksanpaimenkoiraa.