thumbnail_Image-4

Tor

Lisätietoa

ūüźĺ S√§k√§korkeus 62cm

ūüźĺ Paino 30kg

ūüźĺ Noin 3-vuotias ( syntynyt ~9/2019)

ūüźĺ Sirutettu, madotettu, rokotettu, leikattu

ūüźĺ Perusterve

ūüźĺ Sijainti: Hoitokoti Ven√§j√§ll√§

 

Tor löydettiin vaeltamassa Pietarin kaduilta yksin. Löydettäessä kaulassa oli hyväkuntoinen panta, mutta omistajaa ei koskaan löydetty. Hänet otettiin koiratarhaan, josta sitten yli vuotta myöhemmin haettiin kotihoitoon.

Tor on kiltti, tykkää läheisyydestä ja ihmisten seurasta, eikä yritä dominoida. Tor on vieläkin hyvin pentumainen. Hän on kiinnostunut aina kaikesta ja pelottaviltakin tuntuvat asiat pitää selvittää. Tor aistii ihmisen tunnetilan herkästi ja on itsekin rohkeampi, kun omistaja on itsevarma.

Ulkoilee kunnolla kaksi kertaa päivässä, mutta muuten päästetään päivisin pissalle kotipihaan. Kun on hyvä ilma, Tor viettää mielellään ulkona koko päivän. Koska Tor asui yli vuoden koiratarhassa, hän ei ole vielä oppinut, että tarpeita ei saisi tehdä sisälle.

Hihnassa k√§vely ei ole aivan uusi asia, osaa kuunnella perusk√§skyj√§ kuten ‚ÄĚ√§l√§ ved√§‚ÄĚ, ‚ÄĚt√§nne‚ÄĚ. Tor on t√§ynn√§ energiaa ja siksi tarvitsee pitki√§ ja aktiivisia lenkkej√§, jotta p√§√§see juoksemaan syd√§mens√§ kyllyydest√§.

Tor ei tykkää olla yksin kotona. Ei ulise eikä hauku, mutta saattaa protestimielessä tuhota jonkin omistajan vaatteen (useimmiten sukat). Joten kannattaa piilottaa tällaiset esineet. Muuten on todella rauhallisesti kotona yksinkin. Pahinta mitä on tähän mennessä tehnyt, oli roskapussin hajottaminen, kun se oli unohtunut eteisen lattialle.

Saattaa haukkua tuntemattomia ihmisiä puolustaakseen omistajaa, mutta ei koskaan osoita minkäänlaista aggressiota. Ystävystyy helposti herkkujen avulla. Ei pidä pienistä lapsista. Muiden koirien ja kissojen kanssa tulee hyvin toimeen.

Autoilu sujuu ongelmitta.

Tor sopisi parhaiten aktiiviseen perheeseen, jossa on useampi jäsen ja vilskettä ympärillä ja jotta olisi mahdollisimman vähän aikaa yksin. Omakotitalo, jossa vapaa pääsy omalle pihalle olisi paras. Tor on energinen koira ja siksi tarvitsee aktiviteettia ja osallistuu mielellään kaikenlaiseen puuhasteluun.

Sopii toiseksi koiraksi perheeseen.

Olisi myös suotavaa jos omistaja olisi vahva ja itsevarma ihminen, jota Tor kuuntelisi ja tottelisi.

Alkuaikoina täytyy ymmärtää ja kiinnittää huomiota Torin sisäsiisteyteen. Hän on asunut kotioloissa vasta pari kuukautta ja sitä ennen eli tarhassa. Siksi edelleen saattaa pissata sisälle, vaikka ymmärtää ettei niin saisi tehdä ja tuntee selvästi siitä syyllisyyttä. Tämä asia vaatii siis vielä opettelua.

Tällä hetkellä syö lihaa, johon sekoitetaan puuroa kahdesti päivässä. On tottunut myös kuivamuonaan.