WhatsApp-Image-2022-07-18-at-17.09.25-2

Uma

Lisätietoa

🐾 Säkäkorkeus 53 cm

🐾 Paino 21 kg

🐾 N. 3-vuotias

🐾 Leikattu, sirutettu, madotettu, rokotettu

🐾 Perusterve

🐾 Turkinhoito:

🐾 Sijainti: Hoitokoti Venäjällä

Uma löytyi kadulta, se otettiin huostaan, pestiin ja hoidettiin kuntoon. Hän ontui takajalkaa, siinä oli pieni revähdys joka kuitenkin parani kuukaudessa. Luultavasti on entinen kotikoira, sillä osasi jo pari käskyä sekä oli suht siisti löydettäessä. Kukaan ei kuitenkaan ottanut yhteyttä kun Umasta laitettiin ilmoitus.

Kun Uma tutustuu uuteen koiraan/ihmiseen, siitä tulee nopeasti kaveri jota pitää puolustaa. Tykkää leikkiä kaikenlaisten koirien kanssa. Jos toinen koira haastaa riitaa, ei provosoidu haukkumista enempää. Kissojen kanssa ei välttämättä tule toimeen, saattaa tulla mustasukkaiseksi, kun toinen eläin saa huomiota.

Uma haukkuu melko paljon, joten ainakin ensimmäisen kuukauden aikana siihen täytyy kiinnittää huomiota ja yrittää totuttaa uusiin ärsykkeisiin, että rauhoittuisi ja lakkaisi haukkumasta. Tämä on kuitenkin sellainen ongelma, johon täytyy varautua ja jota täytyy hoitaa. Leikkiessään saattaa hieman näykkäistä sormia ja tykkää saada paljon huomiota. Oppii helposti uusia käskyjä ja esimerkiksi Look at that-menetelmä (LAT) on osoittautunut Umalle sopivaksi.

Aluksi saattoi haukkua muutaman minuutin ajan jäädessään yksin kotiin, ainakaan naapurit eivät koskaan valittaneet että olisi haukkunut pidempään. Saattaa reagoida joihinkin ulkoa kantautuviin ääniin. Tylsistyneenä voi etsiä itselleen esim. tossun leikkikaluksi ja pureskella sitä, myös kissan lelut kiinnostavat. Saattaa siis pureskella jotain tavaroita jäädessään yksin.

Hoitokodissa ulkoilee kahdesti päivässä. Iltaisin lenkkeilee parin tunnin ajan ja aamuisin 30-60 min. Viikonloppuisin lenkit ovat pitempiä 2-3 tuntia. Pidempien lenkkien jälkeen Uma on selvästi rauhallisempi kotona.

Uma tykkää olla autossa, rauhoittuu hyvin ajelulla, mutta saattaa välillä haukahtaa, kun näkee toisen koiran ikkunasta.
Sopii perheeseen, jossa olisi aktiivinen omistaja joka käyttää pitkillä lenkeillä ja leikkii sekä opettaa uusia käskyjä.
Umassa saattaa olla bordercollieta, muista roduista ei tietoa.