IMG-20230528-WA0022

Zlata

Lisätietoa

ūüźĺ S√§k√§korkeus: 53 cm

ūüźĺ Paino: 15 kg

ūüźĺ Arvioitu syntym√§aika: 1.12.2021

ūüźĺ Leikattu, sirutettu, madotettu, rokotettu

ūüźĺ Turkinhoito: Harjataan kerran kuukaudessa ja pesu tarvittaessa

ūüźĺ Terveys: K√§y s√§√§nn√∂llisesti gastroenterologilla ja l√§√§k√§ri on m√§√§r√§nnyt stressin v√§hent√§miseen tarkoitettuja l√§√§kkeit√§. Muuten kliinisesti terve

ūüźĺ Sijainti: Hoitokoti Ven√§j√§ll√§

Leikkisä, iloinen, hellä ja aktiivinen. Hän vasta tutustuu ympäröivään maailmaan ja siihen, miten siihen vuorovaikutetaan. Opettelee vasta käymään ulkona tarpeillaan, mutta sisätiloissa hän käy alustalla. Ulkoilutetaan kolme kertaa päivässä, ja ulkoillessa hän tottelee, mutta aristelee ihmisiä, lapsia ja muita koiria, saattaa alkaa puolustautua.

Kotona käyttäytyy kuin kiltti tyttö: lepää, leikkii, syö ja on mielellään paijattavana. Tällä hetkellä hän asuu veljensä kanssa, ja he viihtyvät yhdessä hyvin, mutta erossa toisistaan he ovat levottomia. Zlata saattaa aluksi inistä, mutta rauhoittuu myöhemmin. Uskon, että tämä käytös korjaantuu, kun he asuvat erillään.

Hän aristelee muita ihmisiä, koiria, lapsia ja kissoja, mutta oikeanlaisen tutustumisen ja totuttelun myötä hän sopeutuu ja rauhoittuu. Hän ei ole vielä tutustunut kissoihin ja lapsiin.

Autossa käyttäytyy rauhallisesti ja hiljaa, vaikka saattaa olla hermostunut tottumattomuuden vuoksi.

Zlata sopisi rauhalliseen ja ennalta arvattavaan ympäristöön ilman vilkkaita katuja ja autoja, suurta ihmismäärää ja ääniä. Sopii omistajalle, joka ymmärtää koiran kehon kieltä, antaa aikaa ja on kärsivällinen.

Hän pelkää ääniä ja muita ärsykkeitä. Zlata ja hänen veljensä asuivat häkissä ensimmäiseen ikävuoteensa saakka, eikä hänellä ollut tarvittavaa sosiaalistamista, minkä vuoksi uudet asiat saattavat ajoittain pelottaa häntä. Työskentelemme tämän asian parissa ja nyt hän esimerkiksi nukkuu rauhallisesti kotona, vaikka ikkuna olisi auki ja kaupungin äänet kuuluvat: autot, lapset, remontti, siivous jne. Kävelyllä Zlata ohittaa rauhallisesti erilaiset ärsykkeet (nyt koulutuksessa lyhennetään etäisyyttä ärsykkeisiin ja lisätään niiden voimakkuutta). Zlata tutustuu joihinkin ihmisiin ja koiriin.

Hän on vinttikoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus. Ainutlaatuinen ulkonäkö ja väri.

Zlata l√∂ydettiin mets√§kaistaleelta yhdess√§ veljens√§ ja sisartensa kanssa. Heid√§t puhdistettiin ja hoidettiin, ja osa sisaruksista otettiin heti uusiin koteihin, mutta Zlata yhdess√§ veljens√§ ja toisen sisarensa kanssa vietiin v√§liaikaiseen hoitokotiin.  Aluksi kaikki oli hyvin, mutta sitten ep√§rehelliset ihmiset sulkivat heid√§t yksinkertaisesti h√§kkiin ja k√§viv√§t ajoittain katsomassa heit√§. Yht√§ Zlatan sisaruksista haluttiin adoptoida, jolloin n√§m√§ kauheat yksityiskohdat tulivat ilmi. Joten kaikki heist√§ p√§√§tyiv√§t lopulta minun hoiviini.

Zlata syö kuivaruokaa Ambroziaa 20 grammaa sekä lääkkeet ennen lenkkiä ja 100 grammaa kuivaruokaa lenkin jälkeen.

Eläinlääkärille meneminen jännittää, mutta muuten kaikki on erinomaisesti. Pesu sujuu ongelmitta kuten myös korvien ja hampaiden puhdistus ja kynsien leikkaaminen ja viilaaminen onnistui herkkujen avulla.

Kiinnostuitko minusta? Täytä alla oleva adoptiohakemus.